Despre noi

LAURENȚIA MATEESCU

Sunt pasionată de tot ceea ce înseamnă arte vizuale, de la fotografie la pictură, meșteșuguri și artă digitală. Această pasiune are rădăcini vechi, de pe băncile școlii, iar interesul pentru dezvolarea ei a crescut treptat până când a ajuns de la hobby la profesie. Am acumulat astfel o experiență de peste 15 ani în domeniul artelor vizuale.

La îndemnul lui Tudor, începând cu anul 2009, am scris și vorbit despre experiențele mele în domeniul artistic, atât despre fotografie cât și despre pictură.

Pun multă pasiune în ceea ce fac, și mă bucur de fiecare dată când văd că ceea ce transmit este relevant și revelator pentru audiența mea.

www.curspictura.ro

TUDOR MATEESCU

Sunt absolvent de management, cu un deosebit talent pentru marketing, copywriting și comunicare. Microbul fotografiei l-am luat de la soție, iar mai apoi, de-a lungul timpului, am căutat să creez un stil unic, care ne definește – o îmbinare a pasiunii și a valorilor noastre.

Cel mai mult îmi place place să surprind momente inedite, emoții spontane. De aceea, portofoliul meu este în mare parte plin cu fotografii de tip documentar.

Nu sunt doar un fotograf, ci acel fotograf care, nu de puține ori, a luat aparatul de la ochi pentru a sta de vorbă și a împărtăși informații celor care doresc să afle tainele din spatele imaginilor pătrunzătoare. 

www.lectiifotografie.ro

VIZIUNEA NOASTRĂ

O fotografie reușită este una care, indiferent de reguli și calitate a imaginii, transmite un mesaj puternic, care rămâne intipărit dincolo de retina celui care o privește.

Fotografia este ca un joc de șah: atincipare, aranjarea elementelor și momentul decisiv al declanșării. Și toate aceste pregătiri capătă sens și formă, pe urmă, în post procesare – locul unde fotografia se creează, se definește și se finalizează. 

Drumul unei fotografii este lung și anevoios: idee, plan, executare, înregistrarea fotografiei, prelucrare și prezentare a rezultatului final în diverse medii: ecran, video, rețele de socializare, tipărire. 

Toată această încrengătură, constituie pentru noi o provocare intelectuală pe care avem plăcerea s-o împărtășim cu cei care ne urmăresc. Totodată, ne dorim ca toți cei care au trecut prin fața camerelor noastre să se bucure de fotografii memorabile.